Create without Limits

Met een frisse kijk op fotografie

Laatste nieuws

Michael Bon Kampioen en weer podium

Wat een dag was het maandag 12 oktober met veel spanning aangezien vandaag het kampioenschap beslist zou gaan worden tussen Michael Bon en Tim van den...

Delen mag...

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Zondag 27 en maandag 28 september was er veel actie op het TT circuit van Assen.

Lees hieronder een mooi verslag waar Michael na 3 wedstrijden had op de zondag een extra onverwachte 4h endurance race had met "Road Race Grunn" team.

 

Verslag van Michael
Lieve vrienden/sponsoren,

Maandag was het dan zover, de extra onverwachte 4h endurance race. Tijdens deze race val ik in voor mijn maatje Ramon die helaas is uitgevallen. Mijn teamgenoten deze dag zullen zijn Robin en Joost van "Road Race Grunn".

Aangezien ik zondag al 3 sprintraces had gehad met een bijna highsider in race twee voelde ik mijn lichaam toch wel geregeld een beetje tegen stribbelen. Zowel de training als kwalificatie heb ik rustig aangedaan om energie te besparen, dit ook omdat Robin de snelste man is op zijn mooie "GSX-R 1000". In beide sessies reed ik een 1.56 als, tevreden als ik dit tempo als racepace kan doorzetten in de eerste stint van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zal ik 2x een stint van 40 minuten gaan rijden mits ik dit zou volhouden. Aangezien we gister al enige energie zijn verloren bij de sprintraces zal dit een hele opgaven worden, daarbij rijden wij nooit een race die langer duurt dan 20 minuten.

Doel: 1.56/1.57 als racepace rijden 40 minuten lang.

XT097338 4uurs van assen 21 09 2020 XT097382 4uurs van assen 21 09 2020 XT097370 4uurs van assen 21 09 2020

De "Le mans" start zal door Robin worden uitgevoerd met een P4 in onze klasse. Robin kwam goed weg en reed een goeie pace en zetten zelfs 3x een 1.49 neer met zijn Gsx-r 1000, klasse werk! Na 35 minuten bleek de tank van Robin leeg te raken en kwam binnen, het was aan Joost om de race voort te zetten. Joost kwam redelijk snel in zijn racepace met 1.58/1.59 tijde en reedt goed constant. Helaas kreeg Joost na ongeveer 15 minuten een zwarte vlag, Whut???? Jaa en zwarte vlag omdat hij teveel geluid zou maken, dit kan niet hebben geklopt aangezien zelfs mijn motor meer geluid maakt dan de motor van Joost. Te tijd liep door en door en Joost kwam maar niet terug, dit had te maken met dat je jezelf moet melden na een zwarte vlag, daarna mag je pas de transponder omzetten naar de volgende rijder. Ondertussen heb ik me snel klaar gemaakt om het stokje over te nemen van Joost, in alle vlugheid vergat ik mijn oordoppen in te doen.👀 Ik zat er gelijk goed in en begon al vrij vroeg 1.55ers te rijden, dit had ik niet verwacht. Ronden op ronden kwamen de 1.55 en 1.56 uit de gashendel gesprint, dit ging lekker. Na een minuut of 30 kreeg ik code 60 door, dit door een crash dat voor mijn neus gebeurde. Code 60 houdt in dat je nog maar 60 km p/u mag rijden, dit betekend banden die afkoelen. Na 2,5 ronde code 60 was mijn achterband dusdanig afgekoeld dat ik 2 ronden rustig aan heb moeten doen aangezien we alle bochten met een glijdend achterwieltje doorgingen. Gelukkig konden we het tempo weer snel oppakken en konden weer snel 1.55ers rijden. Na iets meer dan 40 minuten begon mijn tanklampje branden en moest ik binnenkomen, dit helaas want ik had wonder boven wonder nog wel even door kunnen sturen om de tijd van joost op te vullen. Wat ging dit lekker we staan P3!!!

Zo hebben Robin en Joost beide weer een stint gereden en het ging goed! P2 Kon op het bord gezet worden. Ik begon aan mijn laatste stint beginnen. Voorgenomen om mijn pace 1 seconden te vertragen omdat de 1.55 en 1.56 waarschijnlijk in de tweede stint te veel energie zou vergen heb ik dit dan ook gedaan. Met een pace van 1.56 / 1.57 heb ik de 40 minuten vol gereden waarop Robin de laatste stint zou rijden, deze extra wissel was helaas noodzakelijk door de vroege stop van Joost door de zwarte vlag. Al met al konden we de Race finishen op P2, 1,5 minuut achter nummer 1. Ja, wat als we die zwarte vlag niet hadden gehad??? Ik ben ervan overtuigd dat we kans maakte op P1 maar helaas. Trots op het resultaat wat we hebben behaald. Vorig jaar 2e in de Rookie en dit jaar 2e in de Sport. Trots hoe we met twee 600cc en één 1000cc motor deze race hebben vereden!💪

Iedereen bedankt voor het support!

XT097334 Arie Bon Photography 2020